SUPLIMENTE NUTRITIONALE

VITOFTAL LUTEIN GEL

VITOFTAL LUTEIN GEL Supliment nutritional pentru caini si pisici sub forma de gel pentru administrare orala.

✔ Imbunatateste calitatea secretiei lacrimale    
✔ Coadjuvant in terapia bolilor degenerative ale retinei si cristalinului    
✔ Protejeaza nervul optic

VITOFTAL Lutein Gel este o formula nutritionala noua pentru caini si pisici, cu apetenta ridicata pentru administrare facila. VITOFTAL Lutein Gel contine luteina, zeaxantina, astaxantina, licopen, trans-resveratrol, acid docosahexaenoic, acid eicosapentaenoic, coenzima Q10, galat de epigalocatechina, taurina, zinc, cupru, vitaminele A, E si C, seleniu si vitaminele B esentiale pentru sanatatea ochilor.
Luteina si zeaxantina sunt carotenoizi din retina si cristalin. Protejeaza fotoreceptorii, absorbind si filtrand componentele daunatoare provenite de la razele de lumina si protejand retina impotriva stresului oxidativ asociat proceselor fiziologice si imbatranirii celulare. Astaxantina este un carotenoid cu proprietati antioxidante, de 300 de ori mai puternic decat luteina. Licopenul este un carotenoid prezent in corpul ciliar si epiteliul pigmentar retinian. Actioneaza ca antioxidant care neutralizeaza radicalii liberi din metabolismul ocular. Trans-resveratrolul protejeaza tesuturile oculare impotriva formarii de vase noi anormale, un proces care poate afecta atat retina cat si coroida si care este asociat cu orbirea. Acidul docosahexaenoic (DHA) este un acid gras polinesaturat a carui deficienta este asociata cu acuitatea vizuala redusa. Acidul eicosapentaenoic (EPA) este precursorul anumitor eicosanoizi, clasa de substante ce include tromboxani, prostaglandine, leucotriene. Eicosanoizii regleaza procese fiziologice fundamentale, cum ar fi diviziunea si cresterea celulara, sau  activitatea de transport celular transmembranar. Coenzima Q10 actioneaza ca protector al nervului optic. Galatul de epigalocatechina are un puternic efect antioxidant, neuroprotector si antiinflamator. Taurina este un aminoacid esential pentru pisici si este necesar pentru mentinerea structurii si functiei normale a retinei. Deficienta acesteia cauzeaza daune severe retinei. Zincul si cuprul sunt componente esentiale ale superoxid-dismutazei, un sistem enzimatic esential care neutralizeaza radicalii liberi care apar ca rezultat al metabolismului energetic si expunerii la lumina. Vitaminele A, E si C si seleniul protejeaza celulele impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Vitaminele B sunt esentiale pentru activitatea neuronala si prin urmare si pentru cea vizuala.

Indicatii:
✔ Terapie adjuvanta in boli degenerative ale retinei si cristalinului.
✔ Protectia tesuturilor impotriva stresului foto-oxidativ asociat diverselor boli oculare. 
✔ Protectie impotriva neovascularizatiei anormale asociate orbirii si care afecteaza retina si coroida.
✔ Protectia nervului optic.
Compozitie: acizi caprilici și caprici, drojdii, zaharuri, ulei vegetal, ulei de pește (EPA și DHA), alge (Haematococcus pluvialis) faina (cu astaxantina), manitol, pulpă de tomate (cu licopen), cristobalita, extract de ceai verde (cu EGCG), extract de gălbenele (Calendula officinalis) (cu zeaxantină), glicerol, Coenzima Q10, extract de Polygonum cuspidatum (cu resveratrol).

Aditivi: Vitamine, provitamine si substante definite chimic cu efect similar: Taurina 2,33%;  D-pantenol (3a842) 0,05%; vitamina E(3a700) 0,046%; vitamina A(3a672b) 0,019%; vitamina B6(3a831) 0,019%; vitamina B2 0,016%; vitamina B1 (3a821) 0,014%. Oligoelemente sau compusi de oligoelemente: zinc (sulfat de zinc)(E6) 0,154%; cupru (sulfat de cupru)(E4) 0,019%; seleniu (selenit de sodiu)(E8) 0,004%; Aromatizant: ulei de craita (Tagetes erecta) cu luteina 0.3725; extract de stevie (Stevia rebaudiana) 0.013%. Contine conservanti si antioxidanti.

Compozitie analitica: proteina 5.3%, uleiuri si grasimi brute 18%, fibre brute 2%, cenusa bruta 1%, carbohidrati 24%, umiditate 46%.

Valoare energetica: 283 Kcal/100 g (11.8 MJ/kg), 3 Kcal/ml (12.6 kJ/ml).

Dozaj si mod de administrare:

La caini: greutatea <5 Kg: 1 ml; greutate de 5 pana la 10 Kg: 2 ml; greutate de 10 pana la 15 Kg: 3 ml; greutate de 15 pana la 20 Kg: 4 ml; greutate de 20 pana la 25 Kg: 5 ml; greutate de 25 pana la 30 Kg: 6 ml; greutate de 30 pana la 35 Kg: 7 ml; peste 35 kg: 8 ml.

La pisici: pui de pisica: 1 ml; pisici adulte: 2 ml.

A se agita inainte de utilizare. Se administreaza direct sau in amestec cu dieta normala. Contine seringa dozatoare.

Compozitie Per ml
Vitamina A 0,2 mg
Vitamina B1 0,15 mg
Vitamina B2 0,17 mg
Vitamina B5 0,6 mg
Vitamina B6 0,2 mg
Vitamina E 0,33 mg
Astaxantin 0,2 mg
Coenzima Q10 1,5 mg
Cupru 0,08 mg
EGCG 1 mg
EPA+DHA 24 mg
Luteina 0,8 mg
Licopen 0,3 mg
Resveratrol 0,5 mg
Seleniu 0,02 mg
Taurina 25 mg
Zeaxantin 0,5 mg
Zinc 0,6 mg

Flacon din plastic cu seringa dozatoare. Volum net: 50 ml.
Fiind un produs natural se pot observa diferente de culoare si miros, fara ca acestea sa afecteze calitatea produsului.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Lotul si termenul de valabilitate (luna/an) inscriptionate pe ambalaj. A nu se lasa la indemana copiilor.

Producator: Pharmadiet Veterinaria, divizie a OPKO HEALTH USA.

Importator: Biopet Trading s.r.l., Bd. Theodor Pallady 319-D1, sector 3, Bucuresti, tel: 0372 792 137, email: office@biopet.ro; web: www.biopet.ro; vanzari online: www.veterinaria.ro