IGIENA AURICULARA

NACOTIL

NACOTIL Solutie auriculara cerumenolitica pentru caini, pisici, iepuri, dihori si rozatoare mici.

✔ N-Acetil Cisteina
✔ Acid hialuronic
✔ Gluconat de zinc
✔ Citrus Medica
✔ Acid boric

NACOTIL® este o solutie otica pentru uz extern cu proprietati antibacteriane si antifungice, folosita pentru igiena regulata a canalului auditiv extern si/sau pentru curatarea canalului auditiv inaintea aplicarii de solutii medicamentoase in cadrul protocolului terapeutic al otitelor. Este un produs intens cerumenolitic, poate fi folosit in terapia otitelor bacteriene si fungice produse de microorganisme din genul Pseudomonas si Malassezia spp. De asemenea, este posibila utilizarea in cazul suspiciunii de timpan perforat.

NACOTIL N-Acetil Cisteina este un agent mucolitic cu proprietati antibacteriene si posibile efecte sinergice cu anumite antibiotice. De asemenea, reduce formarea biofilmului produs de anumite bacterii cum ar fi Pseudomonas aeruginosa, - un agent foarte des intalnit diagnosticul si terapia otitelor externe.

Acidul hialuronic este un polizaharid care face parte din matricea extracelulara si este implicat intr-un numar mare de procese biologice. Actiunea sa de hidratare ajuta la regenerarea epiteliului si a timpanului perforat. De asemenea, creste timpul de actiune al antisepticelor si antibioticelor, datorita capacitatii sale de a creste vascozitatea solutiei.

Uleiul de Citrus Medica contine terpene (limonoide de citrice) si este util in infectiile si procesele inflamatorii localizate. Datorita aromei caracteristice, ajuta la neutralizarea mirosului neplacut al exsudatelor care insotesc adesea acest tip de procese inflamatorii.

Gluconatul de zinc este un agent utilizat pe scara larga si joaca un rol important in mentinerea structurii pielii, stimuland regenerarea ei.

Acidul boric este un agent antiseptic si sicativ, util in prevenire si tratamentul diferitelor infectii cauzate de drojdii si ciuperci (Malassezia spp).

Compozitie: Apa purificata, gluconat de zinc, acid boric, N-Acetil Cisteina, hidroxid de sodiu, glicerina, hialuronat de sodiu, ulei esential de Citrus limon, disodium EDTA, clorura de benzalconiu.

Contine: Per 100 ml
N-Acetil Cisteina 1.0 g
Acid boric 1.4 g
Hiaruronat de sodiu 200 mg
Gluconat de zinc 2.0 g
Ulei esential de Citrus limon 100 mg

Mod de utilizare: Agitati flaconul inainte de utilizare. Incercati sa abordati canalul auricular in pozitie cat mai verticala. Prin usoara presiune asupra flaconului, eliberati si instilati cantitatea de solutie necesara in functie de capacitatea canalului auricular. Masati usor la baza urechii pentru o distributie corecta si uniforma a solutiei de curatare. Urmati sfaturile medicului veterinar. Pastrati canula elastica curata. In cazul administrarii de produse medicamentoase de uz topic, respectati un interval de 30 minute intre administrari. Administrarea de Nacotil precede tratamentul cu substante antibacteriene, antiinflamatoare si antifungice. Se pastreaza la temperaturi sub 30°C. Dupa prima utilizare flaconul se pastreaza la frigider timp de 30 de zile.

Atentionari: Utilizarea acestui produs nu exclude tratamentul pe cale generala. Solicitati sfatul medicului veterinar. Spalati mainile dupa utilizare. Daca apar iritatii ale pielii, intrerupeti administrarea si consultati medicul veterinar.

Ambalaj: flacon x 125 ml.

Doar pentru uz extern. A nu se lasa la indemana copiilor.

Producator: Pharmadiet Veterinaria, divizie a OPKO HEALTH USA.

Importator: Biopet Trading s.r.l., Bd. Theodor Pallady 319-D1, sector 3, Bucuresti, tel: 0372 792 137, email: office@biopet.ro; web: www.biopet.ro; vanzari online: www.veterinaria.ro