DESPRE CLORHEXIDINA

In ultimii ani medicii veterinari din toata lumea au ales sa utilizeze tot mai intensiv diferite produse antimicrobiene pe baza de clorhexidina (gluconat sau digluconat), un agent antiseptic foarte eficient si persistent cu o eficacitate dovedita impotriva unui spectru larg de microorganisme.
Clorhexidina actioneaza prin legarea de peretele celular, cauzand denaturarea si precipitarea continutului citoplasmei.

Clorhexidina ofera numeroase beneficii si este considerata antisepticul de electie pentru multe clinici veterinare, deoarece:
» actioneaza la nivel local fara sa se absoarba;
» este un antiseptic cu spectru larg de actiune asupra microorganismelor precum fungi, ciuperci, virusuri si bacterii Gram- si Gram+;
» prezinta o actiune reziduala potentata dupa aplicatii locale, prevenind recolonizarea cu germeni patogeni;
» este neiritanta si non-toxica;
» are proprietati bactericide si bacteriostatice prin contact, distrugand imediat microorganismele si inhiband dezvoltarea lor.

Datorita actiunii sale extensive, imediate si persistente fata de o varietate mare de germeni patogeni, clorhexidina este considerata de catre cei mai multi medici veterinari, cea mai importanta molecula utilizata in terapia locala antimicrobiana.

Produsele companiei Davis, ofera medicilor veterinari si iubitorilor de animale, o linie de produse dermo-cosmetice fabricate dupa cele mai exigente norme din Statele Unite. Unele dintre produse pe baza de clorhexidina, sunt special formulate pentru a ajuta la prevenirea si combaterea celor mai severe afectiuni ale pielii, incluzand piodermita superficiala si dermatofitoza.

Utilizarea acestor produse nu exclude intotdeauna, tratamentul pe cale generala.
Va rugam solicitati sfatul medicului veterinar.